Dieta pe grupe sanguine

Sangele este o forta a naturii, elanul vital care ne-a sustinut din timpuri imemoriale. O singura picatura de sange, prea mica pentru a fi vizibila cu ochiul liber, contine intregul cod genetic al unei fiinte umane. Amprenta ADN este intacta si replicata in noi la nesfarsit - prin sange.
 
Grupa sanguina este cheia intregului sistem imunitar al organismului. Ea controleaza influenta virusurilor, bacteriilor, a altor infectii, a substantelor chimice, a stresului si a intregii game de factori si conditii externe ce ar putea compromite sistemul imunitar.Natura a inzestrat sistemul imunitar cu metode foarte sofisticate pentru a stabilil daca o substanta din organism este straina sau nu. Una dintre metode implica existenta de markeri chimici denumiti antigene, care se gasesc pe suprafata celulelor organismului nostru. Fiecare forma de viata, de la cel mai simplu virus pana la oamenii insisi, poseda antigene unice care formeaza o parte a amprentei chimice proprii. Unul dintre cele mai puternice antigene ale organismului uman este cel care determina grupa sanguina. Fiecare grupa sanguina poseda un alt antigen, fiecare cu o structura chimica proprie. Grupa dumneavoastra sanguina este denumita dupa antigenul de grupa sanguina pe care il posedati in hematii.
 
Intre sangele nostru si alimentele pe care le consumam se produce o reactie chimica. Aceasta reactie face parte din mostenirea genetica. Este surprinzator dar adevarat ca astazi, la sfarsitul secolului douazeci, sistemul digestiv si cel imunitar favorizeaza in continuare alimentele pe care le consumau stramosii cu aceeasi grupa sanguina ca a dumneavoastra. Stim acest lucru datorita unui factor denumit lectina. lectinele, proteine abundente si diverse ce se gasesc in alimente, au proprietati aglutinante care afecteaza sangele. Pe scurt, atunci cand mancati un aliment ce contine lectine incompatibile cu antigenul grupei sanguine, acestea tintesc asupra unui organ sau aparat al organismului (rinichi, ficat, creier, stomac etc.) si incep sa aglutineze celulele sanguine in zona respectiva.
 
Efectele lectinelor asupra diferitelor grupe sanguine nu sunt doar o teorie. Ele se bazeaza pe sttinta - sustine doctorul Peter D'Adamo. Exista un barometru stiintific mai direct care poate fi folosit pentru a masura prezenta lectinelor in organism. Acest barometru este de fapt un simplu test de urina, denumit testul indican, test care arata nivelul reziduurilor toxice din ficat si intestine, adica putrefactia intestinala.