Produsele cerealiere, feculentele si leguminoasele

 

Toate produsele cerealiere si feculentele (cu index glicemic scazut) trebuie sa fie seminte integrale si nerafinate. Pentru ca favorizeaza stabilitatea cantitatii de insulina in sange, indeparteaza oboseala care se instaleaza dupa amiaza si senzatia de foame care ne indeamna sa rontaim intre mese, cu efecte atat de nefaste pentru cei care vor sa scada in greutate. Mediteraneenii consuma paine completa, orez, gris, bulgur, quinoa, grau si orz. Este recomandat ca cerealele sa formeze intre 40 si 50% din masa.

 

 

 

 

Cat despre leguminoase ca linte, soia, fasole uscata, nuci si seminte, si acestea fac parte din meniul cretan.Ele sunt bogate in fibre, proteine si vitamine din grupa B. Intrucat sunt sarace in grasimi, indeparteaza spectrul stocarii grasimilor si, in consecinta, cresterea in greutate. 

 

 

 

Leguminoasele pot fi pregatite in numeroase moduri; pot fi consumate calde sau reci, ca fel principal sau ca garnitura, in salata sau in supa. Nu ezitati sa variati meniurile.