Legatura stress / exercitiu fizic

Nu numai alimentele pe care le consumati determina starea de comfort. Este vorba, de asemenea, si de modul in care organismul utilizeaza acele substante nutritive spre bine sau spre rau. Aici intervine stresul. Conceptul de stres este foarte proeminent in societatea moderna. Putini oameni isi dau seama, totusi, ca nu stresul in sine ci reactia la stresul din mediul extern este cea care ne afecteaza sistemul imunitar si duce la boala. Aceasta reactie este la fel de veche ca istoria umanitatii. Ea este cauzata de un raspuns chimic natural la perceptia pericolului.
 
Stresurile si presiunile artificiale ale unei societati moderne tehnologice epuizeaza mecanismele noastre innascute de supravietuire si ne coplesesc. Am devenit obligati social si cultural sa ne inhibam si sa ne opunem reactiilor noastre cele mai naturale. In sangele nostru sunt eliberati mai multi hormoni de stres decat am putea folosi. Urmarea? Tulburarile legate de strews cauzeaza 50 pana la 80 % dintre toate bolile vietii moderne.
 
Problemele cunoscute ca fiind exacerbate de stres si de conexiunea minte-organism sunt: ulcerul, hipertensiunea arteriala, bolile cardiovasculare, migrenele, artrita si alte boli inflamatorii, astmul si alte boli respiratorii, insomnia si alte tulburari ale somnului, anorexia nervoasa si alte tulburari de alimentatie si o varietate de probleme dermatologice variind de la urticarie la herpes, de la scleroza la psoriazis. Stresul este  dezastruos pentru sistemul imunitar, lasand organismul expus la o multitudine de probleme oportuniste de sanatate.
 
Concluzia studiilor intreprinse de doctorul D'Adamo este ca "grupe sanguine diferite necesita forme diferite de activitate fizica, sau exercitiu, pentru a face fata la raspunsurile lor la stres". Prin urmare, planul grupei sanguine include si o descriere a modelelor de stres specifice fiecarei grupe sanguine, impreuna cu setul recomandat de exercitii fizice care sa transforme stresul intr-o forta pozitiva.