Alimente permise

 

Alimentele permise sunt fara limita, dupa dorinta:

  • Carne: pasare, peste, fructe de mare si crustacee.

  • Oua, branza (in afara de branzeturile degresate care contin glucide), smantana, unt, maioneza, iaurt fara zahar.

  • Ulei, margarina si alimente grase in general.

  • Otet, suc de lamaie, masline.

  • Bauturi indulcite.

  • Inlocuitori de zahar.

  • Legume cu continut slab de glucide.

Observatie: Lactatele permise sunt cele care nu contin lactoza (acel zahar prezent in mod natural in lapte care dispare cand acesta sufera o fermentatie sau o acidificare, ca la smantana).

 

Alimente permise cu restrictie:

  • Branzeturile dure (intre 80 si 110 g pe zi).

  • Salata verde si salatele de orice fel (nu mai mult de doua portii de 250 g pe zi).

  • Legumele (de preferinta verzi si fibroase) care contin cel mult 10% glucide si nu mai mult de 250 g pe zi, in afara de cartofi, morcovi, sfecla, porumb si mazare care sunt interzise. Alege mai degraba vinete, avocado, castraveti, ciuperci, praz, masline, ardei.

  • Condimente si verdeturi.