Fasole boabe cu legume 

----------------------------------------------------------------------------------

                                                                                                                                                4 portii
 
 

Ingrediente:

  • 10 ml ulei de masline extravirgin

  • 175 g ceapa tocata

  • 3 catei de usturoi tocati marunt

  • 1 ardei verde taiat cuburi

  • 1 ardei rosu taiat cuburi

  • 250 g ciuperci feliate

  • 1 cutie (796g) de rosii taiate in bucati mari si sucul lor

  • 5 g chimen pisat

  • 5 g oregano uscat

  • 1 cutie (540 g) de fasole rosie scurs si clatita

  • sare si piper dupa gust

  • 125 g de branza cedar degresata rasa (facultativ)

Preparare:

  • Incinge uleiul intr-o cratita mare, la foc potrivit. Adaug ceapa si usturoiul si amesteca vreo 3 sau 4 minute, pana se inmoaie. Adauga ardeiul verde si rosu, ca si ciupercile si continua sa amesteci inca 5 minute. Adauga rosiile, chimenul, oregano si fasolea rosie. Cand da in clocot, fa focul mic; acopera si lasa sa fiarba timp de 40 de minute.

  • Misca cratita din cand in cand pentru ca aromele sa se amestece.

  • Descopera si mai lasa pe foc ultimele 10 minute.

  • Sareaza si pipareaza dupa gust.

  • Serveste totul presarand deasupra branza cedar degresata.