Mod de administrare si dozare

 

Deseori medicii naturiști recomandă consumul de faguri în miere atât în tratarea afecțiunilor respiratorii, ajutând în special la refacerea mucoasei aparatului respirator (bronșite, rinite, sinuzite), cât și  în anemii, astenii, lipsa poftei de mancare sau pentru fortificarea sistemului imunitar. În ameliorarea stărilor de sinuzită se recomandă mestecarea, timp de 15 minute, a unei linguriţe de fagure, lucru care se repetă la interval de o oră, de 4 până la 6 ori/zi. Consumul de faguri cu miere intervine și în curățarea dinților și însănătoșirea gingiilor. 

Prin masticație, substantele conținute în fagurii de miere (implicit și principiile active din ceara și propolis) ajung în întreg organismul uman și intervin activ în reglarea metabolismului precum și creșterea imunității. Mai mult decat atât, gustul fagurelui cu miere este inegalabil și nu poate fi înlocuit.

  • Fagurele cu miere se administreaza pe cale orală înaintea fiecărei mese din zi (se mesteca 20-30 min, iar dupa mestecare, ceara rezultata se poate arunca sau se poate inghiti, fiind un bun adjuvant în cazul bolile de stomac). În mod obișnuit se face tratamentul în cură de cate o lună până la trei luni primavara și toamna. 
  • Fagurele cu miere sau pastura se administreaza pe cala bucala in portiuni mici, formate din 4 celule, care se sug, se mesteca si se inghit. Aceasta formeaza o doza, care se poate repeta de 2-3 ori pe zi inaintea meselor sau intre mese.
  • Cand fagurele este gol, doza este tot de 4 celule o data care se mesteca, se sug si se inghit, dar pentru ca aceasta operatie sa fie mai usoara, se adauga cate o lingurita de miere de fiecare data.
  • Cand fagurele se cumpara zdrobit si amestecat cu miere in borcanul in care se prezinta, din el se iau cate 1-3 lingurite pe zi. Cand se iau capacelele proaspete, separate, se suge si se inghite de trei ori pe zi, de asemenea inaintea meselor.
  • Capacelele nu se pot conserva decat in miere si atunci se iau 1-2 lingurite pe zi. Daca se iau capacelele uscate, conservate separat, doza consta numai dintr-o lingurita pe zi, eventual adaugand o lingurita de miere.

In mod obisnuit, se face tratamentul in cura de cate 1 luna pana la 3 luni primavara si toamna.

 

Contraindicatii:

Nu se recomanda in caz de diabet zaharat, obezitate, ateroscreloza, exces de colesterol, grasimi, acid uric in sange, boli digestive, boli alergice la produsele apicole.

 

 


Creați un site gratuit Webnode