Paine proteinata Scarsdale

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
Ingrediente:
 
  • 1 cana de apa calda (250 ml).
  • 1 lingura de drojdie uscata (5g).
  • 1/2 lingurita de sare (2.5g).
  • 1 lingurita de zahar (5g).
  • 1/2 lingurita de otet de mere (2.5ml).
  • 1/2 cana de faina de soia (125g).
  • 1/2 cana faina de gluten (125g).
  • 1 1/2 cana de faina de grau integrala (325g).

 

Preparare:

Turnati apa in castron, adaugati drojdia peste apa si lasati-o pana se dizolva, apoi continuati sa adaugati sarea, zaharul si otetul, dupa care amestecati bine. Acum, se adauga treptat faina de soia, cea de gluten si apoi faina de grau integrala. Se amesteca bine toata compozitia pana nu se mai lipeste de peretii vasului, presaram putina faina pe planseta si punem aluatul pe ea si incepem sa framantam aluatul timp de 5 minute, pana devine neted si elastic. 

Se pune in forma de copt si se lasa la dospit 2-3 ore. Acest aluat, prin natura sa, este mai degraba greu si nu va creste ca o coca facuta din faina alba. Incingem cuptorul  la 165 grade C si o lasam la copt 1 ora. O punem apoi pe un gratar sa se raceasca.

O taiem felii, o punem intr-o punga in congelator si scoatem feliile pe masura ce avem nevoie.