Clasa I

2. Lapte cu ceapa si miere

 
Compozitia: ceapa de arpagic sau rosie de Fagaras, una mai mare sau doua potrivite, 250 ml lapte, doua linguri de miere.
 
Prepararea: ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se fierbe in cantitatea de lapte indicata, intr-un vas smaltuit, acoperit cu capac. Se lasa sa fiarba 15 minute la foc mic, se strecoara (calda) intr-un pahar sau vas de ceramica smaltuit si dupa ce s-a racorit se adauga mierea.
 
Administrarea
  • copiii primesc aceleasi doze ca in reteta nr. 1
  • adultii impart doza de 150 ml in doua jumatati egale, dimineata si seara, 2 - 3 zile la rand.
Se poate repeta dupa doua saptamani, cat timp este nevoie.
 
Actiuni terapeutice; indicatii; actiuni toxice adverse; contraindicatii; conservare; termen de valabilitate: ca la nr. 1.
 
 
Sursa: Mierea si sanatatea, Dr. Nic. N. Mihailescu, Editura Ceres, Bucuresti, 1977.