Clasa a V-a

22. Suc de ceapa cu miere

 
Compozitia: un kg ceapa rosie de Fagaras, 300 g miere din flora montana.
 
Prepararea: ceapa se curata, se spala, se taie potrivit, se introduce in masina de stors fructe (in lipsa se zdrobeste si se stoarce printr-o panza deasa, pentru a nu veni in contact cu metalele din razatoarea sau masina de tocat carne) pentru a obtine 600 ml suc limpede de ceapa. Sucul se trece intr-o sticla curata si se adauga 300 g miere. Se amesteca bine si se pastreaza la frigider.
 
Administrarea: se iau cate 150 g pe zi, cate 50 g inaintea sau in timpul celor trei mese principale, timp de o luna, cu o saptamana pauza. Dupa o pauza de o luna se poate repeta pana la disparitia varicelor. Chiar si dupa aceea, se recomanda cate o serie de o luna, de doua ori pe an, primavara si toamna.
 
Actiuni terapeutice: actioneaza favorabil asupra circulatiei sanguine, mai ales in membrele inferioare, ajutand compensarea ei si disparitia varicelor.
 
Indicatii: este un renumit remediu popular foarte activ in contra varicelor.De asemenea, este indicat in insuficientele circulatorii periferice de diverse naturi, mai ales venoase, in congestiile pelviene sau prostatice, in congestia cerebrala, in arterioscleroza generala sau cerebrala, in asteniile de diverse naturi, mai ales in astenia sexuala (la barbati sau femei).
 
Actiuni toxice adverse: ca la nr. 1.
 
Contraindicatii: nu se da la bolnavii cu diabet, gastrite, gastroduodenite, ulcere gastrice si duodenale.
 
Conservarea: ca la nr. 1.
 
Termen de valabilitate: ca la nr. 14.
 
 
Sursa: Mierea si sanatatea, Dr. Nic. N. Mihailescu, Editura Ceres, Bucuresti, 1977.