Clasa a VI-a

25. Ceai diuretic din ceapa si miere

 
Compozitia: una pana la doua cepe (100 g), 50 g miere, 200 ml apa.
 
Prepararea: ceapa se curata, se spala si se fierbe 15 minute intr-un vas acoperit, la foc moale. Se lasa sa se racoreasca putin, se stoarce, se strecoara si la lichidul obtinut se adauga mierea. Se amesteca din nou bine pana la omogenizare si se bea caldut.
 
Administrarea: se bea toata cantitatea o data, seara la culcare. Se repeta astfel de cate ori este nevoie. 
 
Actiuni terapeutice: diuretic.
 
Indicatii: este indicat in toate edemele (umflaturile) aparute.
 
Actiuni toxice adverse: ca la nr. 23.
 
Contraindicatii: nu se da la bolnavii cu diabet, ulcer gastric sau duodenal si in caz de intoleranta la ceapa sau miere.
 
Conservarea: preparatul nu poate fi pastrat.
 
Termen de valabilitate: una pana la 2 ore de la preparare.
 
 
Sursa: Mierea si sanatatea, Dr. Nic. N. Mihailescu, Editura Ceres, Bucuresti, 1977.